Hallå där!

Japp, så var det gjort. En blogg. Lite patetiskt ändå att en snurrig småbarnsmorsa ska skriva om snorkråkor och sömnlösa nätter. Det finns så många som gör det redan och dessutom ganska bra. Men varför inte, jag kör. Välkommen hit!

Vem är jag? En styck trött småbarnmorsa med två små pojkar och en trevlig, lika trött make. Namn är överskattat så grabbarnas namn får du inte. De skulle kunna kallas Snoris och Kråkis för sjuka är de jämt. Gnäll och Pip skulle funka vissa dagar också. Låter jag bitter, inte alls, de är underbara men ganska ofta både snoriga, gnälliga och pipiga och alldeles, alldeles underbara.

Storebror och Lillebror får det bli. Storebror är 4 år. Just nu helt inne på dinosaurier, monster, djur och bokstäver. Han drömmer om att åka till Asien och titta på djur och han vet att när det är natt hos oss är det dag i Australien. Smart kille! Lillebror är 2,5 och inne i sin rosa period och älskar sin nya rosa kjol och sin rosa bil. Han babblar från det han vaknar på morgonen tills han somnar på kvällen och lockar fram många skratt!

Maken närmar sig 40. Hu! Tror nog att ålderskrisen börjar smyga sig på. (I alla fall för mig…)Annars är han en lagom snurrig man och en superpappa. Nästan för bra, Får ungarna välja väljer de pappa. Varje gång! När jag fastnar i kassa såpor på kvällarna sitter han och klinkar på pianot.

Jag är 35 (ännu mer hu). Bor i det lilla röda hus på landet som jag dyrt och heligt lovat att jag ALDRIG skulle bo i. Å andra sidan skulle jag inte ha ungar heller så jag har väl misslyckats med det mesta kan man tycka. Mitt mål just nu är att lära mig att säga nej. Himla enkelt uppdrag kan tyckas, men jag är riktigt kass på det. För att överleva detta år hyfsat bra måste jag ta tag i det. Dessutom ska jag lära mig att andas. Tänk att jag har levt i 35 år utan att kunna andas. Ganska fantastiskt om man tänker på det…

Jag är en snurrig, förvirrad, trött men ganska snäll lärare. Ja, lärare, det yrke jag absolut inte skulle välja. Ännu ett misslyckande kanske, men nu är det så att jag gillar det. Riktigt mycket till och med. Jag arbetar på Individuella Programmet med en grupp som har få eller inga poäng från grundskolan och en två grupper mer eller mindre nyanlända flyktingar.

Något som också ligger mig varmt om hjärtat är läsning. Jag har alltid minst en bok på gång och försöker proritera läsning och läsa böcker i olika genrer.

Det här inlägget postades i Funderingar och har märkts med etiketterna , . Bokmärk permalänken.

5 kommentarer till Hallå där!

 1. ihannashuvud skriver:

  Sitter och kikar runt här lite mer i kväll. Vilken bra skriven personbeskrivning. Tänk att man nästan kan känna att man känner någon bara för att man läser lite i en blogg.

  Jag borde skrivit JAG, jag gillar inte uttrycket man. Vem är ”man”?

 2. Jenny Palmblad skriver:

  Hej Lilla O! Tänkte skicka en inbjudan till en Jo Nesbø-kväll. Har du en post- och emailadress jag kan nå dig på? Mvh, Jenny

 3. Patrik skriver:

  Du som heter lilla O,

  Saknar en recension av Pauline Réages ”Berättelsen om O”.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s