Knappast en modeblogg…

Började gå igenom min garderob inför resan. Visste inte riktigt om jag skulle skratta eller gråta. Det blir inte mycket shoppat direkt. Har väl aldrig varit något modefreak visserligen men nu är det extremt. Vilken fantastiskt tråkig modeblogg jag skulle kunna ha. Förra månaden köpte jag två toppar på HM, en svart och en grå. Förra veckan ett par jeans på Lindex rea. Kanske ska jag vara lite wild and crazy och köpa en röd topp snart?! Ingen upphetsande läsning direkt.

Jag har blivit precis lika tråkig som mina egna gamla lärare. Samma kläder varje dag och en utslätad, tråkig stil.Frågan är om den kan kallas stil alls. Jag har i alla fall inte manchesterbyxor, tofflor eller små språktantsdräkter ännu. Jag minns min hemska svensklärare på gymnasiet som brukade säga att hon var stolt över att hon var så bra på att matcha färger. Favoritutstyrseln var en kycklinggul kostym med en nästan lika gul blus och gula örhängen i form av blommor. Hjälp!

Jag gillade verkligen inte gula tanten. Det var nog ömsesidigt. Jag vet att jag mötte henne några år efter gymnasiet när jag läste på lärarhögskolan att hon rynkade på näsan, fnyste och sa: "ska DU bli lärare i svenska, det kunde jag aldrig tro". Jag tänker göra allt för att inte bli som du kärring, muttrade jag när jag gick ifrån henne.

Hon bytte i alla fall kläder oftare än vissa andra som drog runt i samma jeans dag ut och dag in. Jag är helt fixerad vid att tugga tuggummi på jobbet eftersom jag minns alla hemska kaffestinkande lärare som böjde sig ner över en när man behövde hjälp. Jag hoppas verkligen inte att jag är lika hemsk. Lukter kan vara vidrigt! Min klassföreståndarkollega brukar säga att han gillar att jobba i vår klass för de luktar i alla fall gott. Söta och trevliga är de dessutom.

Jag är dock lite fascinerad över kollegor gamla som nya som har gamla elever som vänner på Facebook. Visst kan de vara söta och trevliga, men det hade känts bra konstigt. Jag har visserligen min gamla svensklärare som vän. Inte gula tanten då, utan den som kanske nu skulle kunna kallas gråa farbrorn, men som då var en riktigt bra lärare. Gott luktade han också 😉

Detta inlägg publicerades i Okategoriserade och märktes . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s