Maria Ernestam

Maria Ernestam är en av mina favoritförfattare. Eftersom jag är för snål har jag ännu inte läst hennes senaste bok, även om jag var rätt sugen då hon stod och signerade den när jag köpte julklappar.

Den första hon skrev var också den första jag läste Caiprinha med döden. Den handlar om Erica vars sambo lämnar henne. Istället börjar hon umgås med döden, en snygg ung man som hon inleder ett förhållande med. Udda och uderhållande om än lite hafsig mot slutet. Klart läsvärd och ganska provocerande!

Hennes bästa är Busters öron som handlar om Eva som får en dagbok av sitt barnbarn och börjar skriva om sin barndom och då främst sitt förhållande till sin destruktiva mor. Boken tar ett par oväntade vändningar och är väldigt bra och välskriven!

Kleopatras kam handlar om tre vänner som startar förtaget Kleopatras kam som säger sig kunna lösa alla problem. De får i uppdrag att döda en man. En absurd historia, helt klart läsvärd!

                                                   Omslagsbild: ISBN 9789170013485, Caipirinha med dödenOmslagsbild: ISBN 9789137129419, Busters öronOmslagsbild: ISBN 9789137132785, Kleopatras kam

Det här inlägget postades i Böcker och har märkts med etiketterna , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s