Grabbarna sover!

Just nu sover mina tre grabbar. Alla tre snarkar rejält! Fick köra ut maken i natt och hotade att ta hela semesterkassan till en snarkoperation. Hjälp vad han lät och då sover jag ändå med öronproppar för att ha någon chans att somna.

Tror nog att maken var hyfsat trött efter dagens maratondag med sjuka barn. Blir de inte friska snart blie det min tur. Det är helt klart så att om något tak ska höjas och jämställdhetsbonus betalas ut så borde det utan tvekan gälla den tillfälliga föräldrapenningen. Okej att det blir jobbigt för arbetsgivaren om kvinnan är hemma ett år eller mer med ett barn, men då går det i alla fall att hitta en stabil vikarie. Det här jäkla vabandet som gör att det sällan bir en hel arbetsvecka under vinterhalvåret måste vara mycket mer irriterande.

Nu delar vi väldigt lika, möjligen är maken hemma lite mer, men jag tycker ändå att det känns som om jag missköter mitt jobb. Hade jag varit hemma varje gång barnen var sjuka vet jag inte hur min chef skulle kunna vilja ha kvar mig. Dessutom skulle jag knappt få någon lön då ersättningen bara ger en bråkdel av det som dras från lönen. Nu är det visserligen extra illa för lärare eftersom vår veckoarbetstid är 45 timmar och varje dag värd lite mer än en vanlig arbetsdag, men ändå.

Fram för kvoterad föräldraledighet, samt höjt tak och jämställdhetsbonus för dem som delar lika på den tillfälliga föräldrapenningen!

Annonser
Det här inlägget postades i Okategoriserade och har märkts med etiketterna . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s