Hur grym får man bli?

Eller tanklös i alla fall! Läste på aftonbladet om skolan utanför Göteborg som låtit elever välja vilka de ville gå med när en klass skulle splittras och vilka de ville slippa. Helt vansinnigt!

Att låta ungarna välja kompisar tror jag är vanligt, men det gäller att inte flytta för stora kompisgäng vidare till en ny klass. Där jag jobbade tidigare tog vi emot elever i år 7 från ett helt gäng mellanstadieskolor. Eleverna fick från början välja fem andra de ville gå med, vilket var en alldeles för stor grupp. I den värsta klassen jag någonsin haft hade föräldrar och barn dessutom tjatat sig till att ett helt fotbollslag på tio killar skulle på gå i samma klass. Den flata skolledningen stoppade inte detta och resultatet blev förödande. Dels var det stökigt, men det värsta var att det rådde en hemsk "anti-plugg-kultur" bland grabbarna som gjorde att de få killar som faktiskt ville göta det som krävdes av dem för att nå höga betyg blev kommenterade av både sina klasskamrater, men också av deras föräldrar och fler började maila in uppgifter i smyg. Vansinnigt. En mamma berättade att hon vid en fotbollsmatch fått höra av andra föräldrar att hennes son var ett pluggo och en mes som läste för att fjäska för lärarna.

Att dessutom låta ungar bestämma vem de inte vill gå med är grymt! Hur kan man ens komma på idén. Däremot tycker jag att det är vktigt att lyssna på tidigare klassföreståndare när de berättar att vissa elever inte är bra för varandra och bör splittras. Pedagogernas ord ska väga mer än barnens och föräldrarnas. Låt dem göra klasserna!

Läs mer på Aftonbladet..se

http://www.aftonbladet.se/nyheter/article4296351.ab

Detta inlägg publicerades i Okategoriserade och märktes . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s