Here we go again…

Som alltid när sommarlov och lärares arbetstider diskuteras höjs röster för att lärare ska arbeta mer än de gör. Jag känner egentligen inte för att ge mig in i någon debatt, det skulle bara låta som om det är synd om mig och det är det inte. Faktum kvarstår dock att jag blir hyfsat irriterad när människor som inte har en aning om vad de snackar om kritiserar min arbetsinsats, eller i alla fall tid på jobbet. Min arbetstid är 45 timmar/vecka. Kanske vore det bättre med 40 timmars arbetsvecka och ersättning för övertid, men innan jag får ersättning för det jag gör utanför min arbetstid har jag med gott samvete sommarlov eftersom jag arbetat in tiden med råge. Förutom de fem veckors semester som jag väl ska ha rätt till som alla andra människor. Eller?

Gällande förslaget med tre terminen som det står om i Svenska Dagbladet så är jag kluven. På ett sätt kanske det är bra, med fler pauser, men risken bir att det blir svårt att få något vettigt gjort när terminen är så kort. Det är alltid en startsträcka innan eleverna kommit igång efter ett längre lov och några veckor i slutet då de tappat all energi. Kanske kan det bli bättre om terminen är korta, men jag är rädd att de ändå ställer in sig på lov och att det istället blir fler strartsträckor och fler trötta veckor.

LR har också en stor poäng, ska färre lärare verkligen klara av en ökat arbetsbörda. Hur många har ni tänkt skrämma från skolan, alternativt knäcka totalt. Jag har allt för många kollegor som jobbar skiten av sig och ligger på gränsen till utbrändhet. Jag är orolig för min egen hälsa också. Vi gör allt för att skapa en god undervisningsnivå, men det finns en gräns för vad vi orkar. Dessutom blir vi inte direkt överösta av positiv feedback varken från elever, föräldrar, politiker eller fö den delen Svenska Dagbladets läsare.

Det här inlägget postades i Okategoriserade och har märkts med etiketterna . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s