Tematrion deckare

Ny tematrio från Lyrans Noblesser som denna gång handlar om Påskekrim. Det har varit svårt att välja, en rad olika författare och karaktärer har snurrat runt i huvudet under dagen. Jag har dock kommit fram till att dessa tre:

1. Michael Connelly är min absoluta deckarfavorit och hans Harry Bosch en riktig hjälte. En nästan steroetyp polis som är olycklig, macho och dricker för mycket, men det spelar ingen roll jag gillar honom ändå. Bäst av Connelly är A darkness more than night där hans två hjältar McCaleb och Bosch möts. Läses med fördel på originalspråk!

2. Gillar Leena Lehtolainen från vårt grannland i öster som skriver om polisen Maria Kallio som så många andra försöker kombinera familj och karriär. Hon är en lite yngre och lite trevligare variant av Turstens Irene Huss

3. Det går inte att komma ifrån Elizabeth George som jag nästan läst varje bok av, bra och enkel engelska om man vill testa böckerna på originalspråk. I valet mellan Lynley och Havers måste jag säga Havers. Bokens Havers som är bra mycket coolare och argare än tv-versionens.

Det finns många fler, men jag ska väl inte fuska med bubblare den här veckan…

Det här inlägget postades i Böcker och har märkts med etiketterna , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s