Tematrio om djur

En ny tematrio hos Lyran idag. Denna gång handlar den om djur i böcker. Jag har funderat och funderat och kommit fram till följande:

I en del böcker spelar djur en framträdande roll. Kanske är det ett riktigt djur eller författarens sätt att gestalta något.

Berätta om tre böcker där djur spelar en viktig roll!

1. Doppler av Erlend Loe. Hejdlös bok som handlar om Doppler som flyttar ifrån sin familj och bosätter sig ute i skogen. En av många konstiga saker som händer är att han blir vän med en älg. Jag älskar Loes böcker och det här är en av de bästa. Boken finns också med på Lyrans egen lista.

 2. Busters öron av  Maria Ernestam. Lite fusk att välja denna bok kanske, den handlar egentligen inte om djur men grannens hund Buster, eller i alla fall hans torkade öron har stor betydelse. En helt fantastisk bok om Eva som får en dagbok av sitt barnbarn och börjar skriva ner sin historia.

3. Berlinerpopplar av Anne B. Ragde. I alla tre böckerna av Ragde spelar grisarna en stor roll. Handlingen kretsar kring familjen Neshov och grisgården som en av bröderna driver. Den andre broderns kristalldjur är också viktiga. Riktigt bra böcker alla tre!

Detta inlägg publicerades i Böcker och märktes , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s