Hur tänker ni?

Kära politiker!

Jag förstår att det är ekonomisk kris och att ni alla är intresserade av att gå med så litet underskott som möjligt. Vad jag inte förstår att är ni inte har någon långsiktig planering. Barn som går i en skola där lärarna tvingas sluta och där klasserna blir större får en sämre skolgång. Ni kan införa nationella prov en gång i veckan utan att förbättra skolan, det är inte prov och regler det handlar om, inte om hårdare tag heller. Istället handlar det om att alla barn behöver en lugn och trygg miljö där de kan utvecklas på bästa sätt med hjälp av pedagoger som inte sitter och fyller i individuella utvecklingsplaner eller rättar nationella prov hela dagarna (och kvällarna med för den delen). Jag förstår också att det är kvalitet snarare än kvantitet som räknas, men att låta barn gå fyra dagar i skolan istället för fem kan knappast höja kvaliteten varken på deras undervisning eller deras kunskaper.

Om dessa barn inte får en god skolmiljö från början är risken stor att deras utveckling försämras och självklart kommer kunskaperna att brista. Det hjälper inte att ha nationella prov i år 3 eller 5 om inga pengar satsas på de elever som inte klarar dem.

I år åtta kommer så betygen och det kan inte vara så svårt ens för er att förstå att risken är stor att fler elever misslyckas med att nå målen för G i år nio. Nu när det dessutom ska krävas minst G i åtta ämnen för att komma in på gymnasiet blir det inte förre utan snarare fler som inte når målen.

Vad ska vi göra med dessa barn? Återstår bara gymnasiets Individuella Program. Nej, just det ja, ni vill ju lägga ner det. Ja, ja det är bara barn det handlar om. Dra ni ner lite mer på skolan, det gör väl ingenting?

Med vänlig hälsning Lilla O

Detta inlägg publicerades i Funderingar och märktes . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s