Bokväskan är packad!

Nu i maj startar Jorden runt på åtta böcker som Lyran leder. Jag har valt ut de böcker jag vill läsa (i första hand kan jag tillägga) slutlistan består av 10 böcker:


Maj

I maj läser jag Alexandr Solzjenitsyn (Ryssland) – En dag i Ivan Denisovitjs liv helt enkelt för att det är en bok jag tänkt läsa sedan jag läste litt.vet. men det har aldrig blivit av.

Juni

I juni blir det Suad Amiry (Palestina) – Sharon och min svärmor och kanske även Abraham B. Yehoshua (Israel) – Kvinnan i Jerusalem. Khaled Hosseini (Afghanistan) – Tusen strålande solar har jag redan läst. En fantastisk bok!

Juli

Haruki Murakami (Japan) – Norwegian Wood har stått i bokhyllan ett bra tag och detta är ett tillfälle så gott som något att få den läst.

Augusti

Keri Hulme (Nya Zeeland) – Benfolket är den bok som lockar mig mest i augusti. Rabbit-Proof Fence har jag sett som film och den var verkligen bra!

September

Det lutar år Maryse Condé (Guadaloupe) – Färden genom mangroven. Marquéz har jag redan läst och är inte direkt förtjust i honom.

Oktober

Roth är den ende jag inte läst någon bok av och han är alltid med i förhandsdiskussionerna till Nobelpriset. Därför väljer jag Envar.

November

Gordimer har jag läst, mycket bra, men valet faller ändå på Chinua Achebe (Nigeria) – Allt går sönder. Även Salih står på min läslista så om jag hinner blir det två böcker i november.

December

Blindheten är en av de bästa böcker jag läst och jag avundas er som har den kvar! Eftersom jag däremot pinsamt nog aldrig läst något av Woolf blir månadens bok Mrs Dalloway.

Det här inlägget postades i Okategoriserade och har märkts med etiketterna . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s