Krimalfabetet A

Paperback Lover startar idag sitt  Krimalfabet med bokstaven A. Det ska vara en kriminalroman man gillar, en kriminalförfattare man gillar samt en kriminalroman man vill läsa. En ganska svår, men kul utmaning.

En kriminalroman jag gillar av en författare som jag verkligen gillar är Angels flight av Michael Connelly. Det är inte den första boken han skrev, men den första jag läste. Mycket bra om en färgad toppadvokat som hittas mördad i en vagn på Angels´s flight en spårvagnslinje i Los Angeles. Eftersom han har specialiserat sig på att döma vita poliser för diverse rasistiska brott är det inte så många som vill ta sig an fallet. Förutom stans coolaste polis, hjälten Harry Bosch fanns med i min Tematrio om deckare. På svenska heter den Fallen ängel men eftersom Connellys språk är väldigt enkelt brukar jag försöka läsa böckerna på engelska.

En författare jag gillar är Karin Alvtegen vars alla böcker kommer att kunna väljas när det blir dags för bokstaven S. Jag har läst dem alla men tycker att Skugga är den bästa. Inte direkt en klassisk deckare, mer en psykologisk thriller.

Har snurrat runt på adlibris, bokus och Minotaur för att hitta en lockande bok på A. Jag hittade en kriminalroman jag vill läsa  Av kött och blod av John Harvey som jag aldrig läst något av tidigare trots att han skrivit sedan 70-talet och fick en diamond dagger 2007. Det verkar vara en ganska brutal psykologisk thriller som jag mycket väl kan tänka mig att läsa.

Detta inlägg publicerades i Okategoriserade och märktes . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s