Skulle inte tro det

På allt om barn finns idag tips om hur barn ska bli bra middagsgäster. Tanken är säkert god, men hjälp vilken artkel. Det låter som om det handlar om värsta Nobelmiddagen. Hur svårt kan det vara? Ringa i förväg och tala om vad barnen äter? Jo det hade jag kanske gjort om barnen var allergiska eller vegetarianer, men som det är nu får de faktiskt äta vad som bjuds. Nu har mina grabbar akldrig varit direkt kräsna med mat. De äter allt med få undantag. Potatisgratäng är ingen favorit, men de smakar alltid. Sås är inget Storebror gillar, men det kan han få slippa. Är det gryta eller liknande så äter han om man inte dränker tallriken med sås och det är väl inte nödvändigt att göra?!

Tacka nej på ett trevligt sätt brukar vi träna lite, mest att säga nej tack, men tack ändå". Att kräva annan mat än den som serveras skulle de aldrig komma på tanken att göra. Ofta får de vara med och önska middag hemma, men de kan inte bestämma allt. Ofta önskar de fisk och det känns som ett helt okej val!

Att, som det står i artikeln, vara beredd att göra olika rätter om andra barn kommer på middag är definitivt inget jag gör. Däremot brukar jag tänka på att inte göra något för "konstigt" som quinoa eller annat som alla barn kanske inte äter. Äter de inte ändå får de väl äta när de kommer hem. Grabbarnas kusin brukar vara rätt kräsen med det mesta, men hon får ta en macka om hon inte vill ha mat. Hon börjar dessutom bli bättre!

Det här inlägget postades i Okategoriserade och har märkts med etiketterna . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s