VAB-tankar

Klockan är snart två. Sitter här och tittar på två grabbar som är lite för friska för att vara hemma, men det gula snoret och den rossliga natthostan gör att de trots allt är för sjuka för att vara på dagis.. Vi har redan stämplat, pysslat, ritat, gjort pannkakor, spelat Luddespelet på datorn, byggt med Lego och nu badar de. Vi får nog ta en runda ute annars kommer ingen av oss överleva dagen.

När det gäller vabande har vi vår söndagsförhandling. Utfallet ska bli 50-50, men vi tar hänsyn till om det händer något speciellt på jobbet. Nu är båda lärare så vi reser inte och har trots allt hyfsade arbetstider. Igår var maken hemma och jag hade muntliga prov med mina elever, idag är han på jobbet och sätter betyg. Vi behöver därför inte ett varannanveckassystem som beskrivs här även om det låter bra om båda vill kunna satsa på jobbet. Som lärare hade detta varit en omöjlig lösning dock.

För visst är det så som Rebecka skriver på Skriet från kärnfamiljen att familjer där en jobbar deltid och tar hand om hemmet (läs kvinnan) och en reser och jobbar över (läs mannen) inte fungerar speciellt bra. Jag konstaterar ständigt att jag helt klart valt rätt bro, svågern och svägerskan lever precis som det beskrivs i inlägget. Faktum är dock att hon klagar väldigt sällan. Jag förstår inte hur hon står ut. Nu med andra barnet skulle svågern vara hemma heltid i fem månader. Detta har dock omförhandlats gång på gång och nu senast berättade hon att han skulle vara hemma halvtid under maj, ha sin vanliga fyra veckors semester och sedan skola in två veckor på dagis. Jag hade blivit skogstokig. Å andra sidan skulle maken aldrig få för sig något så dumt. Barnen är för viktiga för honom.

Annonser
Det här inlägget postades i Familj, Funderingar, Genus och har märkts med etiketterna , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s