Riktigt ruskig bok

Jag trodde aldrig att jag skulle gilla Låt den rätte komma in av John Ajvide Lindqvist. Jag ogillar både skräck och fantasy och hade aldrig tagit i boken med tång om den inte var med i Bokusutmaningen. Att jag skulle sträckläsa en vampyrroman och dessutom verkligen gilla den kunde jag aldrig i min vildaste fantasi tro. Jag läste och läste och läste och älskade det jag läste. Historien om den mobbade Oskar och den mystiska Eli är spännande och välskriven. Jag lever mig in i Oskars längtan efter kärlek och vänskap och önskar lika starkt som han att Eli inte ska vara inblandad i något hemskt. Jag avskyr killgänget som är så otroligt elaka mot Oskar, lider med den misslyckade pappan som inte riktigt verkar kunna göra rätt, tycker synd om den stackars sniffande killen i källaren som inte heller får någon rätsida på livet och fascineras över Håkan som bor tillsammans med Eli. Vem är han egentligen? Hennes pappa? Hennes beskyddare? Vad är det för hållhake hon har på honom?

I centrum av historien står också gänget bestående av ganska misslyckade, medelålders figurer som huserar på den lokala syltan i Blackeberg. En efter en dödas de på synerligen grymma sätt. En av dem, Virginia, överlever visserligen överfallet men hennes liv blir aldrig mer sig likt.

Jag tycker att Låt den rätte komma in är en fantastisk bok. Jag var helt lyrisk under läsningen och lovordade boken till alla som ville höra (och till alla andra också…). Är osäker på om jag kommer att läsa fler böcker av Ajvide Lindqvist dock. Jag har fortfarande svårt att tro att jag faktiskt gillade en vampyrbok och vågar inte riktigt chansa igen.

Det här inlägget postades i Böcker och har märkts med etiketterna , , , , . Bokmärk permalänken.

En kommentar till Riktigt ruskig bok

  1. Ping: En riktigt ruggig bok « enligt O

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s