Vilken dag!

Idag har det varit full fart hela dagen! Jag har lustiga elever. De ber om att få lära sig mer än jag tänkt. Idag önskade min mini-grupp i engelska att få lära sig fler starka verb. Vi satt och läste dem högt tillsammans och skrattade åt all tungvrickning. Olika modersmål ger olika svårigheter och det är härligt att de är så trygga att de vågar pröva och skrattar med och åt både sig själva och andra om det blir fel. Det gillar jag!

Dags för SO och i måndags när vi pratade lite EU-val kom önskemålet att få veta mer om de svenska partierna. Visserligen får de inte rösta i EU-valet eftersom de inte är svenska medborgare, men de ville ändå veta lite mer. 2011 får de i alla fall rösta i kommunalvalet de flesta av dem.

Jag kopierade bilder på alla partiledare, alla partisymboler och sedan gick vi kort igenom vilka partier och block som finns. Vågade inte ge mig in så mycket på vad alla partier står för, men lite pratade vi. Höga skatter kontra låga, statlig makt kontra individen osv.

Sista halvtimmen testade vi att spela Alias, ett spel där man ska förklara ord för varandra. Jag köpte en resevariant i helgen. Bra spelidé, men alldeles för svåra ord för mina nybörjare. De försökte dock och levde sig verkligen in i spelet och jäklar vad de fuskade. De bytte kort hej vilt, skrattade hysteriskt åt varandra, hetsade de andra lagen. Galen ljudnivå! Kollegan i klassrummet bredvid kom in och frågade vad vi sysslade med. Kul hade vi helt klart! Ska nog ta och göra lite egna kort som är bättre anpassade efter deras ordförråd!

Jag gillar verkligen mina elever! De är glada, spontana och vill lära. Tycker de att något är konstigt är de inte rädda att ifrågasätta och diskutera och det tycker jag är bra. De börjar också bli väldigt trygga i gruppen och är schyssta mot varandra. Nästa år kan bli hur bra som helst!

Det här inlägget postades i Okategoriserade och har märkts med etiketterna . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s