Topp 5 filmer du kan se om och om igen

Vissa filmer har jag sett hur många gånger som helst. Egentligen är de inte de bästa filmer jag sett, men de tål att ses gång på gång.  Jag börjar med plats fem och arbetar mig uppåt. Gör gärna en egen lista i en kommentar eller ett länkat inlägg. Glöm inte att motivera dina val…

5. Sagan om ringen för den vackra miljön och den sagolika historien. Jag som egentligen inte tycker om fantasy har sett den här filmen hur många gånger som helst.  Vi var på Nya Zealand när filmerna spelades in, men lyckades inte se något filmcrew. Däremot såg vi det fantastiska landskapet. Den förlängda versionen ska det vara, eftersom jag inte sett filmen måste ha de där extra scenerna!

4. Priscilla öknens drottning är en riktigt rolig film om tre män, två dragqueens och en transsexuell, som ger sig ut i Australiens öken i bussen Priscilla. Hugo Weaving från Sagan om ringen har en stor roll. Bra och gripande film med en massa musik av t.ex. ABBA.

3. Gökboet är en klassiker som tål att ses många gånger. Fylld av fantastiska figurer och ett intressant budskap. Jack Nicholson är otrolig. Filmen verkar hålla fortfarande, elever som jag visat den för gillar den.

2. Will Hunting är en riktig askungesaga om mattegeniet Will som kommer ”adopteras” av en matematikprofessor som spelas av Stellan Skarsgård. Minnie Driver som Wills flickvän är fantastisk. Jag ler bara jag ser henne. En film om självförverkligande och utveckling. Riktigt bra även för en mattehatare som jag. Dessutom ett riktigt bra soundrack med min husgud Elliot Smith.

1. Fyra bröllop och en begravning har jag sett så ofta att jag nästan kan den utantill. Om jag är deppig är det skönt att återse detta galna gäng vänner. Visserligen är slutet kriminellt smörigt, men resten av filmen är mysig! Min favorit är helt klart John Hannah.

Det här inlägget postades i Topp 5 och har märkts med etiketterna , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s