Dansk tematrio

Denna vecka hyllar vi Danmark i tematrion. Lite bittert efter lördagen, men ändå. I hyllan står Vi de drunknade av Carsten Jensen och Undantaget av Christian Jungersen olästa. Något för sommaren kanske?! Högen med sommarböcker börjar bli ett berg. Här är dock några danska böcker jag har läst och tycker om:

1. Lucca av Jens Christian Grøndahl är en riktigt bra bok om en kvinna som råkar ut för en olycka. Hon får väldigt bra kontakt med sin läkare och sakta börjar historier ur deras liv rullas upp. Har också läst Tystnad i oktober som också är bra. Han har ett skönt flyt i språket Grøndahl och jag tycker att hans böcker är väldigt behagliga att läsa. Ingen action alls, men jag gillar dem skarpt. Indiansommar väntar i bokhyllan.

2. Gretelise Holm skriver bra deckare om journalisten Karin Sommer. Först ut är Paranoia. Har också läst ungdomsboken Ett hjärta till Maria.

3. Det går inte att hoppa över Hanne-Vibeke Holst. Gillar serien om Therese Skårup, men bäst är nog Kronprinsessan. Har däremot inte läst varken Kungamordet eller Drottningoffret.

Bubblare: Elsebeth Egholm, Peter Høeg och Jesper Juul.

Annonser
Det här inlägget postades i Böcker och har märkts med etiketterna . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s