Snömannen

Snömannen

Tänk att snögubbar kan vara så läskiga. Snögubbar som dyker upp utan förvarning. En gift kvinna försvinner spårlöst samma dag som den första snön faller. På tomten står en snögubbe iklädd hennes rosa halsduk.  Mördaren som jagas i Snömannen av Jo Nesbø kallas av detta skäl just Snömannen.

Det är en obehaglig och spännande historia som rullas upp. Fler kvinnor försvinner och gamla fall med försvunna kvinnor kopplas ihop med de nya. Är den man söker Norges första seriemördare?

Huvudpersonen är som alltid Harry Hole som på många sätt påminner om min deckaridol Harry Bosch. Harry som Harry liksom -två hårdkokta typer som trasslar till det för sig själva allt som oftast. Trassel med kärlekslivet har han vår käre Hole och hans gamla flamma Rakel spelar en avgörande roll i även den här boken.

Jag gjorde något jag aldrig brukar göra och läste del 7 innan jag lät del 4-6. Inget jag rekommenderar. Det är en väldigt bra bok, men läs dem i ordning. Jo Nesbø knyter ihop sina deckare ganska väl och det är synd att missa den dimensionen!

Detta inlägg publicerades i Böcker och märktes , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s