Spännande och läskigt!

Dödens kemi
Dödens kemi  är en riktigt spännande deckare av Simon Becket och den första jag läst av författaren.
I en liten by hittar två pojkar ett väldigt tilltygat kvinnolik i skogen.  David Hunter som är en av byns läkare blir inblandad i fallet då det visar sig att han är forensisk antropolog. Han har med andra ord koll på hur lik förändras över tid och hur t.ex. larver och puppor utvecklas. Med hjälp av denna ”dödens kemi” kan han få reda på massor om offren.  Det visar sig att kvinnan som mördats är författaren Sally Palmer som är ganska nyinflyttad och något av en utböling i byn. Ingen har saknat henne på två veckor. Tyvärr blir hon inte mördarens enda offer.

David Hunter har flyttat eller rättare sagt flytt till byn tre år tidigare då hans fru och dotter dödades i en bilolycka. Sedan dess har han arbetat som läkare på byns läkarmottagning, ett tillfälligt jobb för att hjälpa doktor Maitland, som efter en tid utvecklats till ett kompanjonskap.  Han träffar en annan ”flykting”, lärarinnan Jenny.

Jag gillar Dödens Kemi. Historien är trots alla makabra svängar faktiskt trevlig. Lite som Morden i Midsommer. Typiskt engelskt och riktigt gemytligt.  Det är trevligt att läsa om David Hunter, han är mycket sympatisk. Det är också intressant med alla läskiga detaljer om liken och graden av förruttnelse de genomgått.  Språket har flyt och jag gillar Beckets sätt att skriva. Läser gärna fler böcker av honom!

Annons
Detta inlägg publicerades i Böcker och märktes , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s