Har ni börjat krisa ännu?

Seven Year Itch

The seven year itch är den tredje boken om Amy och Jack av äkta paret Lloyd och Rees . De tidigare Come together och Come Again handlade om hur de träffades och gifte sig och i den tredje boken lever de småbarnsliv. Lloyd och Rees skriver vartannat kapitel och vi får följa både Amys och Jakes tankar om livet. Det är ett ganska kul sätt att skriva och kapitlen dessutom indelade i flera ”mini-kapitel” vilket gör läsningen väldigt enkel.

Amy och Jack har varit gifta i sju år och har en son, Ben, som är två. Jack har fått ge upp sina konstnärsdrömmar för att försörja familjen och Amy är hemmamamma. De bor i en alldeles för liten lägenhet i London och livet att allt annat än glamouröst.  De har utan tvekan fastnat i den vardag som verkar drabba de flesta småbarnsföräldrar. Jag känner i alla fall igen mig i det begränsade umgänget och  det enahanda hemmalivet där man umgås med andra mammor trots att man inte har så mycket gemensamt. Det går inte heller att bortse från hur mycket som kretsar kring barnet, eller barnen i vårt fall och hur lite tid det finns kvar till att faktiskt vara ett par.

När man som Amy och Jack varit gifta i sju år är det kanske inte alltid så kul och i boken talas det om ”the seven year itch” (eller sjuårskrisen som översättarna valtatt kalla den). Jackpåpekar  vid flera tillfällen är det ytterst viktigt att inte klia tillbaka och riskera att man faller för de frestelser som kan finnas.  Både Amy och Jack utsätts för frestelser och tror nog båda att livet skulle kunna vara grönare. Just det här med tankar på andra känner jag inte igen, men visst kan jag ibland sakna det mycket enklare livet vi hade innan ungarna kom. Samtidigt vill jag absolut inte byta bort dem. Skulle bara önska att jag fick sova lite mer…

The seven year itch är en söt bagatell som fick mig att skratta igenkännande en hel del. Perfekt semesterbok!

Detta inlägg publicerades i Böcker och märktes , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s