Bra deckardebut!

Jag har köat flera månader för att få låna Fruset ögonblick av Camilla Ceder. Troligen för att boken utspelar sig precis i närheten, men säkert också för att det är en riktigt bra deckardebut. Jag gillar Ceders sätt att skriva. Hennes språk är enkelt utan att bli banalt. Historien i sig är kanske inte jätteoriginell eller överraskande, men den är gripande och alla trådar knyts ihop.

En äldre man får problem med bilen på väg till sin sista dag på jobbet och letar upp en bilverkstad. På gården ligger en död man, skjuten och överkörd ett flertal gånger. Han ringer polisen och sin granne Seja. Grannen kommer till platsen och verkar känna igen offret. Kriminalkommissarie Christian Tell och hans team får nysta både här och där innan de får ihop det hela.

Tell tillhör den nya tidens typiska kommissarie. Lite yngre och lite mindre alkoholiserad än sina äldre föregångare, men väldigt trasig och dessutom rädd för att binda sig. Trots att han kanske är lite schabloniserad är han inte platt. Även hans kollega Karin Beckman är en trevlig ny bekantskap, som jag hoppas får mer utrymme i kommande böcker.

Fruset ögonblick är helt klart en läsvärd deckare och jag läser gärna fler böcker av Camilla Ceder!

Detta inlägg publicerades i Böcker och märktes , , , . Bokmärk permalänken.

En kommentar till Bra deckardebut!

  1. Pingback: Bra deckardebut « enligt O

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s