Mer mys än spänning

Jadeögat

Jadeögat av Diane Wei Liang är den första boken om privatdetektiven Mei Wang. Den utspelar sig i Beijing och det är en riktigt intressant miljö som beskrivs på ett levande sätt. Just miljön är en av de största behållningarna av denna mysdeckare som på många sätt liknar Damernas detektivbyrå.

En vän till Meis mamma ger henne i uppdrag att leta efter en värdefull jadesten som stals under kulturrevolutionen. Meis letan leder henne till ett gäng skumma antikhandlare och även tillbaka i tiden. Så mycket spänning bjuder boken inte på, men det är spännande att få inblick i det kinesiska samhället både nu och historiskt. Jag gillar också personerna, speciellt huvudpersonen Mei som är det svarta fåret i familjen efter att ha blivit av med ett toppjobb inom Ministeriet under lite mystiska omständigheter. Hennes syster Lu är däremot lyckad och tillhör gräddan i Beijingsociteten mycket tack vare sin mäktige make.

Jag kommer troligen att läsa fler böcker om Mei Wang för att få veta ur det går för henne och hennes familj. Kommer hon att återförenas med Yaping? Hur ska det gå för hennes mamma?

Annonser
Det här inlägget postades i Böcker och har märkts med etiketterna , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s