Topp 5 konsertupplevelser

Det är inte ofta jag går på konsert längre, men för att återknyta till fredagens upplevelse på Ullevi gör jag en Topp 5 om konserter.

5. Bruce Springsteen på Ullevi 2003. Trots att jag inte är något Springsteen-fan gillade jag gubben som verkligen gav allt.

4. Moneybrother på Konserthuset 2005. Jag var gravid och Storebror i magen var lugn och glad hela konserten medan jag dansade och sjöng. Jag gillar Konserthuset. Det är en mysig och imtim lokal för konserter. Jag älskar Moneybrother och hans band är verkligen grymt. Speciellt blåssektionen som också agerade kör. En riktigt bra konsert.

3. U2 Ullevi 2009. Jo, fredagens konsert kvalar faktiskt in på Topp-5, kanske för att jag inte sett dem live tidigare.

2. Paul McCartney Scandinavium 1989. Jag blev mer eller mindre medtvingad på den hör konserten av mina Beatlesälskande föräldrar. Det är jag mycket glad för. Det här var turnén efter Flowers in the dirt som han gjorde tillsammans med Elvis Costello. Det var också turnén där ett helt gäng Beatleslåtar spelades live för första gången.

1. Depeche Mode Scandinavium 1990. Turnén efter Violator med låtar som Enjoy the silence och Personal Jesus. Jag hade precis börjat gymnasiet och jag minns att jag skrek helt hysteriskt när bandet gick på scen (och större delen av konserten…) Jag såg dem även på Songs of faith and devotion turnén och det var också en riktigt bra konsert. Depeche Mode var mina största idoler när jag var yngre och jag lyssnar fortfarande en del på dem. Skulle inte haft något emot att ha sett dem i Arvika.

 

Vilka är dina fem bästa konsertupplevelser?

Det här inlägget postades i Musik, Topp 5 och har märkts med etiketterna , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s