Lek i Prides anda

Storebror och Lillebror satt och lekte med sina dockor och gosedjur och började diskutera vem som skulle var mamma och vem som skulle vara pappa. Argumentationen började övergå i bråk när jag sa till dem att båda kunde vara pappor. ”Går det?” frågade Storebror. ”Ja det är klart det går” svarade jag ”många barn har två pappor”. ”Va bja” sa Lillebror ”båda äj pappoj då”.  ”Finns det barn som har två mammor med?” frågade Storebror och jag bekräftade att så var fallet. ”Okej” sa han ”men våra barn har två pappor”.

Så enkelt det är med barn. Så självklart de ser på alla olika möjligheter som finns. Jag hoppas att de lyckas växa upp till fördomsfria vuxna och hoppas att fördomsfulla vuxna kan lära lite av våra barn!

Läs här om en annan alldeles vanlig familj!

Annons
Detta inlägg publicerades i Familj och märktes , . Bokmärk permalänken.

6 kommentarer till Lek i Prides anda

 1. Maria skriver:

  Barn är fantastiska! Vilken härlig berättelse.

 2. Vixxtoria skriver:

  *skratt*
  Fast nästa steg på den feministiskt medvetna utvecklingsstegen är väl ändå att de leker att de är två mammor?

  Min dotter har sedan ett par veckor mycket intensivt börjat leka att hon är mamma till allt möjligt (eller allt möjligt och allt möjligt, mest är det teletubbisar, heffaklumpen och en fruktansvärd, rosa my little pony som vi gemensamt döpt till Dagny-Benny), och efter att ha utnämnt mig till mormor (hej, jag är mormor till teletubbien Dipsy, nån som slår det?), så började hon i stället kalla mig för ”den andra mamman” igår. Jag är inte säker på vad hon menade med det, men det har nog inte med delat föräldraskap att göra.

  Jag ville förresten fylla i den där listan med 100 böcker som jag måste läsa, som du hade på din gamla blogg, men trots idogt sökande där hittar jag den inte. Kan du kanske lägga hjälpa till och lägga en direktlänk här eller nåt?

 3. Lilla O skriver:

  Två mammor är definitivt nästa naturliga steg! Lillebror leker i alla fall prinsessa 😉
  Listan finns under fliken Topp-100, men jag lägger länken i din blogg oxå!

 4. Vixxtoria skriver:

  Jag letade på den gamla bloggen, jag. Om jag letat här hade jag kanske hittat. Jag ska återkomma när jag strukit under, och kryssat för 🙂

 5. Fenris skriver:

  Stackars barn…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s