Tematrio – Outläst

temautom

Denna vecka vill Lyran att vi berättar om tre böcker som vi inte avslutat och förklarar varför det blev så. Jag ger sällan upp en bok, men faktum är att det blir mer och mer ofta. Jag har helt enkelt för lite tid att läsa för att slösa bort den på tråkiga böcker.  Här är min olästa trio:

1. Jag älskar filmerna baserade på Tolkiens Sagan om ringen eller Ringarnas herre som den verkar heta nu?! Hur som helst så har jag försökt att läsa första delen tre eller fyra gånger både före och efter filmen kom, men jag har aldrig lyckats. Den är helt enkelt för tråkig. Tyvärr.

2. Aldrig fucka upp av Jens Lapidus har jag börjat på två gånger. Jag gillade verkligen Snabba Cash, men nu fastnar jag hela tiden. Personerna är för många och språket irriterar mig. Tyvärr igen.

3. Välfärdsåren: svensk historia 1945-1986 av Göran Hägg borde vara en spännande bok tänkte jag och maken och köpte varsitt exemplar för att kunna läsa samtidigt och diskutera det vi läste. Ett lite nördigt sätt att kombinera nytta med nöje, men tji fick vi. Jag höll på att irritera ihjäl mig på Häggs sätt att skriva. Det var på tok för subjektivt och jag kunde verkligen inte förmå mig att läsa vidare. Maken höll ut lite längre, men inte av oss läste ut den.

Det här inlägget postades i Böcker och har märkts med etiketterna , . Bokmärk permalänken.

3 kommentarer till Tematrio – Outläst

 1. Vixxtoria skriver:

  Jag läste Sagan om ringen som 13-åring. Det är då man ska läsa den, för att tycka något som helst om den. Jag läste om den något år innan filmatiseringarna började komma, och ettan tycker jag fortfarande är bra. Men andra och tredje delen är sååååå tråkiga. Jag önskar att jag inte läst om dem, utan behållit min storögda 13-åriga entusiasm. Jag borde slutat när jag märkte vartåt det barkade, men jag läste böckerna på engelska den här gången, och ville fullfölja det projektet.

  Själv har jag fastnat i Snabba Cash. Jag gillar språket, men inte handlingen. Jag har läst en tredjedel, men jag undrar om jag kommer igenom resten. Jag skulle ge boken godkänt, men jag känner starkt att Lapidus nog inte är min grej.

  Göran Hägg är bra som kritiker, och jag gillar hans retoriska analyser, men är inte heller så förtjust i hur han skriver. Jag läste hans remake på King Lear (Sommarön), och det fanns liksom stilistiskt inget att anmärka på den, men lite mer engagerad hade jag gärna blivit.

 2. AnnCharlott skriver:

  Sagan om ringen har jag heller aldrig lyckats ta mig igenom. Men jag är inte så förtjust i filmen (såg bara den första) heller.

 3. Josef Boberg skriver:

  Själv är jag numera ej alls begiven på att läsa vad andra har tänkt och skrivit i tryckta böcker.

  Men att göra det som nätmedborgare på andra vanliga MedMänniskors bloggar – det är både roligt och mycket mycket lärorikt, verkligen… 😉

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s