Varför bryr jag mig egentligen?

Jag blir lite trött på mig själv, men jag börjar faktiskt också undra vem den mystiske Lars Kepler är. Måste ta och läsa boken för att kunna komma med mer kvalificerade gissningar. Senast i raden av misstänkta är John Ajvide Lindqvist eftersom han tydligen gillar pokémonkort. Lite knepigt argument kan jag tycka, men enligt ”Kepler” själv är det tydligen en hyfsad gissning. Den här historien lär snurra några varv till!

Det här inlägget postades i Böcker och har märkts med etiketterna , . Bokmärk permalänken.

7 kommentarer till Varför bryr jag mig egentligen?

 1. Jag hade bestämt mig för att strunta i den där Hypnotisören… Men nu måste nog jag också ta o läsa den där boken. 🙂

 2. Maria skriver:

  Jag är lika nyfiken jag på Keplers rätta identitet. Kanske mest på orsaken till detta hemlighetsmakeri efter att ha läst boken.
  Det ska bli roligt att läsa vad du tycker om den. Läs den snarast! =)

 3. Vixxtoria skriver:

  Jag är mest irriterad på två saker: a) att denna pseudonym bara är ett sätt att skapa uppmärksamhet kring boken, och b) att det antagligen kommer avslöjas vem det är. Jag anser att om man skriver under pseudonym för att man vill bevara sin riktiga identitet, så ska man också fortsätta att bevara hemligheten. Till sin död eller så. Det är ett val man har gjort.

  Men i det här fallet tror jag vi kommer få veta vem det är rätt snart, och det är antagligen någon som är känd på något sätt (det är mig egalt vem), och rädd för att hans/hennes deckardebut skulle bli sågad. Men nu, med tämligen goda recensioner i ryggen kan han/hon träda fram och ta emot hyllningarna. Det är lite orättvist faktiskt.

  Vad gäller boken kommer jag antagligen läsa den så småningom. Jag väntar till pocketupplagan, eller så lånar jag den om jag kommer över den hos någon (kanske otroligt, eftersom folk brukar låna böcker av mig, och inte tvärtom).

 4. klotho skriver:

  Jag är rätt oengagerad i Lars Keplers rätta identitet, men så har jag inte läst boken ännu. Gör nog som Vixx, väntar på pocket eller lånar den. Har läst Amberville av Tim Davys, som också är pseudonym för någon svensk författare, men orkar inte riktigt bry mig om vem det kan vara heller. En pseudonym får gärna fortsätta vara anonym för min del, när det gäller mer generell nöjesläsning så behöver jag inte veta något om författaren ifråga. T ex så har jag noll koll på Kanger, förutom att jag gillar Ockupanterna. Skam till sägandes så lyckades jag dessutom blanda ihop honom med Robert Kangas några gånger och litterärt är de ju inte direkt i närheten av varandra.

 5. Lilla O skriver:

  Jag håller egentligen med dig Vixxtoria, det är väldigt irriterande med allt detta hemlighetsmakeri som bara verkar handla om att sälja fler böcker. Det är därför jag blir irriterad på mig själv för att jag faktiskt blir nyfiken. Står i kö på biblioteket, köpa den tänker jag inte. Några pengar ska den uppmärksamhetssökande pseudonymen inte få 😉

 6. Vixxtoria skriver:

  Jag har börjat hoppas på att det är nån totalt okänd. Det vore rätt åt alla spekulanter!

  Men jag är inte särskilt nyfiken faktiskt. Inte på just den här pseudonymen.

 7. Jag är mest nyfiken på själva boken. Inte vem som ligger bakom pseudonymen… Det känns som det kvittar.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s