Bokstaven E

ee

Bättre sent än aldrig hoppar jag på Malins A-Ö utmaning där man ska nämna en bok, en författare och gärna också en litterär karaktär på varje bokstav. Den fjortonde bokstaven är E, undrar lite över ordningen men jag kör på. Sedan har jag tretton andra inlägg att försöka skriva ikapp också.

Författare på E: Maria Ernestam får bli min premiärförfattare. Jag gillar verkligen hennes böcker som alla är väldigt udda. Bäst tycker jag om Busters öron som handlar om en kvinna som börjar skriva dagbok om sina hemligheter. Den bjuder på en hel del oväntade vändningar.

Bok på E: Eremitkräftorna av Anne B Ragde som är andra delen i trilogin om de tre bröderna Nshov och deras familjer . Min absoluta favorit är Erlend, den yngste brodern som bor i Köpenhamn. Jag såg inte tv-serien så jag vet inte hur de porträtterar honom där, men när jag blundar och ser honom framför mig blir det mycket likt Eddie Izzard. Fabulous! Läs dem och läs dem i ordning!

En litterär karaktär: Det måste bli Emily i böckerna av L M Montgomery som jag älskade när jag var liten. En liten föräldralös flicka som älskar att skriva och som sedan växer upp och blir författare.  

Annonser
Det här inlägget postades i Böcker och har märkts med etiketterna . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s