Krimalfabetet P

Paperbacks alfabetsgenomgång har hunnit fram till P.

En av de bästa deckare jag läst är Patient 67 av Dennis Lehane. Måste läsas! Jag blev riktigt lurad och det är både kul och frustrerande. Vi läste den i vår bokklubb och det var en kul deckare att diskutera med andra.

Författare på P var knivigare märkte jag. Har inte läst George Pelecanos ännu, men kan tänka mig att göra det. Verkar lite grabbigt dock…

En bok jag vill läsa är Pepparkakshuset av Carin Gerhardsen. Har fortfarande inte fått tummen ur att läsa de trots att den legat på sängbordet större delen av sommaren. Det är första delen  Hammarbyserien och låter som en bra bok.

Det här inlägget postades i Böcker och har märkts med etiketterna . Bokmärk permalänken.

7 kommentarer till Krimalfabetet P

 1. Maria skriver:

  Dennis Lehane är en helt enastående författare. Han har en sällsynt bredd i sitt skrivande.

 2. boksnoken skriver:

  Jag gillade Pepparkakshuset.

 3. Paperback Lover skriver:

  Här hade vi också ett Lehan-tips. Har bara läst en av hans böcker, men vill läsa alla!

 4. klotho skriver:

  Jag vet att jag under läsningen av Patient 67 undrade vad som rörde sig i Lehanes hjärna när han skrev den. Den är så ruggig och även tragisk.

  Då är det mer sannolikt att du kommer att läsa Pepparkakshuset före mig, med tanke på att jag inte ens har boken i min ägo ännu så kan jag ju vänta in din åsikt. 🙂

 5. Lilla O skriver:

  Det där med att en bok ligger och väntar på att bli läst säger inte så mycket just nu, jag har så många bokhögar att jag nästan blir stressad. Nästa deckare blir nog Pepparkakshuset ändå!

 6. Maria skriver:

  Jag kunde inte hålla mig längre – jag beställde ”Pepparkakshuset” igår. Blev sammanlagt en beställning på sju böcker. Jag har en härlig läshöst att se fram emot! =)

 7. Maria skriver:

  Ja, det tenderar att bli fler böcker beställa här också än vad som var menat från början. Men den här gången var jag ändå ganska duktig och beställde inte allt på önskelistan på en och samma gång.
  Den här gången blev det Jeffery Deavers senaste (där vet man aldrig riktigt vad man får – han är oerhört ojämn. Men när det är bra är det riktigt bra), två stycken pocket av Rennie Airth som jag aldrig läst tidigare men hört så mycket gott om – är riktigt nyfiken, Elisabeth Georges bok om skrivande (var så imponerad av Stephen Kings bok i samma ämne), Neil Strauss ”Spelet” (kanske man kan förstå männen bättre efter att ha läst den?) samt Mankells ”Kinesen”.
  Känns som en härlig blandning! =)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s