Krimalfabetet R

Då var det dags för bokstaven R i Krimalfabetet. Det visade sitt lite otippat vara riktigt svårt att hitta böcker på R, speciellt böcker jag läst. Det blev inte så varierat den här veckan.

En bok jag läst och tyckte mycket om är Rött regn av Dennis Lehane om tre barndomsvänner. En mister sin dotter, en är polisen som utreder mordet och en är misstänkt för att ha begått det. Gjordes till film under den engelska titeln Mysic River. Även filmen är riktigt bra!

 Författaren jag valt är Ian Rankin trots att jag tycker att hans böcker om Rebus är ganska ojämna. Fallen  är en av de bättre jag läst. Rebus sista fall  finns i pocket. 

Jag har aldrig läst Mo Hayder, men skulle vilja göra det.  Ritual får bli mitt val på bokstaven R även om jag vill läsa böcker i ordning och måste leta fram den del som är nummer 1.  Jag hittar ingen speciell polis eller deckare så de kanske är fristående. Någon som vet?

Annonser
Det här inlägget postades i Böcker och har märkts med etiketterna , , , . Bokmärk permalänken.

3 kommentarer till Krimalfabetet R

  1. boksnoken skriver:

    I Mo Hayders böcker om kommissarie Jack Caffery är Fågelmannen den första och Trädens tystnad den andra. Ritual är den tredje (den har jag inte läst). De två första är grymt obehagliga, men bra!

  2. Lilla O skriver:

    Då ska jag ta och leta efter Fågelmannen! Tack!

  3. Paperback Lover skriver:

    Mo Hayder var ett bra tips! Lehane är kungligt bra. Har gillat allt jag läst av honom, men jag har fortfarande många olästa.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s