Trevlig kick-off!

Första mötet för (lärar) året var både trevligt och välbesökt. Två nykomlingar som vi försökt värva ett tag var med. Vi är nu åtta som kommer att träffas ungefär var femte vecka. Sju av åtta är lärare, sex av åtta är småbarnsmorsor. Min stackars kompis J är varken lärare eller morsa, men hon glider in bra ändå. Vi behöver lite motvikt så att det inte bara blir skolsnack.

 Vi startade för sju år sedan och första åren läste vi ungdomsböcker för att kunna tipsa våra elever om bra böcker. Då var vi sex personer, tre som jag jobbade med, en jag studerat med och två som en av mina bästa vänner jobbade med. En kille var med i tjejgänget, men försvann när han träffade sin sambo. En har flyttat bort och slutat, en har flyttat hem och börjat. Nya kollegor och vänner har tagit plats. Vi är dock fyra stycken som varit med från början.

De senaste åren har vi varit riktigt duktiga på att läsa och även om de blir mycket annat snack också fyller läsningen en viktig funktion. Det bästa är att det finns en inplanerad träff med de bästa vännerna så att man inte tappar bort dem helt när jobb och ungar tar nästan all kraft.

Till nästa gång blir det en deckare, men vilken är inte riktigt bestämt. V hade tre förslag, men hade glömt dem hemma. Så kan det gå…

Annonser
Det här inlägget postades i Böcker och har märkts med etiketterna . Bokmärk permalänken.

En kommentar till Trevlig kick-off!

  1. Vixxtoria skriver:

    Det låter som en härlig tradition, och ett bra sätt att träffas. Hoppas ni får läst mycket tillsammans under året som kommer!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s