Okej Benke, du har en poäng

Jag som varit ganska irriterad över hela Kepler-hysterin fick mig en liten tankeställare, men ändrade ändå inte min åsikt, när jag läste Bengt Ohlssons krönika på På stan.nu bloggen där han påpekar att det kanske inte är så himla lätt att slänga ihop en deckare. Det tar knappast en vecka och själv har han försökt och misslyckats ett flertal gånger.

Det må så vara, men trots allt tycker jag att det handlat lite för mycket om pengar och lite för lite om litteratur. Har inte läst boken än, det är möjligt att min åsikt ändras därefter. Visst förstår jag författares önskan att ”få vara ett oskrivet blad i läsarnas ögon”, men för mig var makarna Ahndoril oskrivna blad även utan Lars Kepler som förklädnad. Avslöjandet blev snarare ett jaha än något annat. Kanske är det lättare att vara anonym, men hypen var, hur man än vrider och vänder på det, ganska smaklös.

Självklart är det inte lätt att slänga ihop en deckare, men det finns chans att tjäna stora pengar om man skriver inom den genren. Lite synd kan jag tycka som gillar deckare då det innebär att en hel del rätt mediokra skapelser slinker igenom. Alla deckare som skrivs i Sverige idag är långt ifrån bra.

Det här inlägget postades i Böcker och har märkts med etiketterna , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s