Topp-5 Filmer jag ångrar att jag sett

Gör en Topp-5 med snott ämne. Titta in hos Maria för att se originalet!

5. Jakten på röd oktober är en riktigt, riktigt seg historia om u-båtar som inte ens skådisar som Sean Connery eller Stellan Skarsgård kunde lyfta.

4. De sju samurajerna är faktiskt rätt tråkig. Ja, jag vet att den är banbrytande och att många älskar den, men jag klarade inte att se klart den. (egentligen platsar den alltså inte på listan…) Kan dock tillägga att jag sett andra filmer av Kurosawa som jag tyckt om.

3. Speed 2: Cruise control är en riktigt hopplös historia. Jag gillade ettan, men hur tänkte de egentligen när de gjorde film nummer 2? Vi byter bussen mot en båt och Keanu Reeves mot Jason Patric och så kör vi. Knappast en bra idé.

2. The Big Lebowski är ännu en film som många gillar, men som jag inte alls förstod grejen med. Såg den med maken, svågern och svägerskan och de tyckte att den var fantastiskt rolig. Jag blev bara irriterad.

1. The Matrix för att jag inte klarade av alla ”fräcka” effekter utan blev helt yr av att titta. Ingen historia för mig alls.

Det här inlägget postades i Topp 5, Tv, film och radio och har märkts med etiketterna , . Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Topp-5 Filmer jag ångrar att jag sett

  1. Maria skriver:

    ”Speed 2” skulle jag också ha haft med – jag inser att listan skulle ha kunnats göra lång. ”Matrix” såg jag inte ens klart…

    Jag lovar dig att OM jag någonsin får min bok färdigskriven och utgiven, så kommer jag att skicka dig ett gratisexemplar! =)

  2. agnes i Lund skriver:

    Matrix är kul om man tittar lite närmare på den. Man kan bland annat dra paralleller mellan filmens två världar och Platons prat om ”sinnevärld” och ”idévärld”. Använde den mycket i gymnasieundervisningen när den var ny, men har inte prövat de senaste åren så jag vet inte om den håller även idag.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s