Tematrio – sport

 

 

 

 

Trots att jag både är bokbloggare och sportfåne tyckte jag att veckans trio var lite klurig.  Här är instruktionerna från Lyran:

Berätta om en bok där någon sport, idrott eller ett sportintresse har en betydande plats! (OK, det blir godkänt om ni kan hitta böcker där sport överhuvudtaget omnämns.)

1. Playing for the ashes av Elizabeth George. En tegelstensdeckare där en cricketspelare mördas.

2.  Feverpitch av Nick Hornby om att älska sitt lag mer än allt annat.  Att verkligen leva sig in så i fotboll kan kanske verka överdrivet, men det fanns en tid då jag hade behövt sjukskriva mig för fotbollsdepression dagen efter en blåvittförlust. Boken har filmats två gånger, 1997 gjordes den brittiska versionen och 2005 kom en amerikansk version där huvudpersonen inte älskar fotboll och Arsenal utan baseboll och Red Sox.

3. Jag avslutar med en ungdomsbok, eller rättare sagt en serie böcker om Pontus som är skejtare. Första boken heter Pontus fyra meter över havet och är riktigt söt. Johan Unenge har skrivit de tre böckerna om Pontus.

 

Det här inlägget postades i Böcker och har märkts med etiketterna , , , . Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Tematrio – sport

  1. Lyran skriver:

    Kul med fler läsande sportfånar. Jag gillar också blåvitt, men trots det har jag faktiskt stått där på en match och vrålat: Forza Milan!

  2. Lilla O skriver:

    Inte 1996 väl? Då var ju Blåvitt grymma! Värsta upplevelsen var dock det allsvenska kvalet mot Häcken när de var allt för nära att åka ut. Annars är det väl hockey för din del eller om jag minns rätt? ”Mitt” lag Leksand ligger ju i fel division så hockeyintresset har dämpats något.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s