Tematrio-Döden

temadoden

Veckans tematrio hos Lyran handlar om döden. Jag konstaterar att jag har en lite morbid boksmak då jag kunde komma på väldigt många böcker på detta tema. Slutligen föll valet på denna trio:

1. Caipirinha med döden av Maria Ernestam handlar om Erica som bjuder in döden i sitt liv och inleder ett förhållande med honom. Jag tyckte om den när jag läste den trots att det ibland blev lite mycket av det goda. Läsvärd och annorlunda.

2. A long way down av Nick Hornby handlar om fyra personer som möts uppe på ett hustak en nyårsafton. De har alla tänkt att hoppa för att slippa sina hemska liv, men istället börjar de umgås och stöttar varandra. Rolig och allvarlig i bästa Hornby-anda.

3. I Innan jag dör av Jenny Downham spelar döden en stor roll. Huvudpersonen Tessa är döende i leukemi och har en lista på saker hon vill hinna med innan dess. En bra och faktiskt ganska hoppfull bok.

Detta inlägg publicerades i Böcker och märktes , , , . Bokmärk permalänken.

4 kommentarer till Tematrio-Döden

 1. Pingback: Döden X 3 « Mattias Svensson

 2. Hanna skriver:

  Way of topic: Hittade en text på aftonbladet som jag tycker på ett bra tar upp några av de diskussioner som förts här på bloggen.

  http://www.aftonbladet.se/debatt/article5461036.ab

  Den är gammal så du kanske redan har läst den, i så fall får du lite repetition. Jag ”lånade” texten till min blogg gå gärna in där och tyck till om du vill.

 3. Bokomaten skriver:

  Åhå, Innan jag dör tänkte jag också på om jag skulle ta med och Caprinia står i bokhyllan och väntar på att få bli läst… som så mycket annat… den har varit näst i tur många gånger och sedan halkat ner för jobb eller något annat…:)

 4. Helena skriver:

  Tre böcker jag inte läst men som jag blev väldigt sugen på nu…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s