Nyinflyttad

Lärare är ett socialt släkte. Den som säger att läraryrket är ett ensamyrke kan inte ha mer fel. Vid terminsstart bytte jag skrivbord och arbetsrum för tredje gången på lika många år. Jag och min mycket trevlige IVIK-kollega fick ett eget arbetsrum (en liten bunker med fönster endast mot korridoren) och var väldigt tveksamma till vår nya placering. Mer centralt i skolan förvisso, men trångt och lite ensamt.

Vår gamla duo hade dessutom blivit en trio då vi fått en ny kollega som också ska vara mentor. I vår lilla bunker gick det omöjligen in ett skrivbord till. Mentorer på två olika delar av skolan var ingen bra idé.

I går tog vi så saken i egna händer och flyttade tillbaka till vårt gamla arbetsrum som nu stod tomt. Där finns plats även för klassens fjärde lärare. Allt material kan således stå på ett ställe. Vi är längre från klassrummen, men skit samma. Vi har fönster, en balkong, luft och sist men inte minst sällskap av resten av arbetslaget.

Idag och imorgon är vi på kurs, men på torsdag ska jag njuta av utsikten och mina fantastiskt trevliga kollegor. Det räcker liksom inte att se dem varannan vecka då vi har handledning.

Och bunkern? Den ger vi åter till Elevrådet som stått utan lokal i några veckor. En flytt för elevdemokrati alltså!

Det här inlägget postades i Skolsnack och har märkts med etiketterna , . Bokmärk permalänken.

En kommentar till Nyinflyttad

  1. Hanna skriver:

    Vad roligt att ni får sitta tillsammans. Det blir ju så mycket lättare att arbeta då. Hoppas ni får behålla ert rum, att ni har en bra rektor sm uppskattar egna initiativ.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s