Nobelalfabetet H

h

Den här veckan handlar det om bokstaven H. Det är en sak att komma på författare, eller böcker av dem, bland de redan prisade, men det är väldigt svårt att komma på framtida pristagare. Det här är mina svar:

1. Berätta om en Nobelpristagare, eller om en boktitel skriven av en Nobelpristagare, på veckans bokstav.

Det får bli den gamle Hemingway, som trots att han inte är en jättefavorit har skrivit en del bra. Hans Snön på Kilimanjaro och Farväl till vapen har fastnat. Hemingway fick priset 1954 efter att han skrivit Den gamle och havet: ”för hans kraftfulla och inom nutida berättarkonst stilbildande mästerskap, senast ådagalagt i ‘The Old Man and the Sea’”

2. Berätta om en författare du anser borde få Nobelpriset, eller om en boktitel skriven av någon du anser borde få priset, på veckans bokstav. Motivera varför ”din” författare borde få Nobelpriset.

Har bara läst en bok av Haruki Murakami, men han får ändå min nominering. ”För att han på ett lågmält sätt beskriver människans kaotiska inre.” Vill helt klart läsa fler böcker av Murakami!

Det här inlägget postades i Böcker och har märkts med etiketterna , , . Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Nobelalfabetet H

  1. Vixxtoria skriver:

    Jag har två Murakami som ligger och väntar härhemma. Lite senare i höst blir det nog dags, och det är trevligt att tänka på att sannolikheten är stor att det blir ett roligt sällskap.

    Hemingway måste jag ge en ny chans, tror jag. Jag har försökt mig på The old man and the sea så där 64 gånger, men vi kommer inte riktigt överens.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s