Citat på S

Vixxtoria har startat en citatkedja

Reglerna är dessa:

1. Jag börjar och skriver ett citat med litterär anknytning (utdrag ur bok, en dikt, kanske en artikel…). Förutom att ange vem som sagt det, måste jag på något sätt motivera varför jag valt just detta citat, kanske vad det betyder för mig, eller för att det säger om något annat, eller vad som helst som är relevant. Motiveringen kan vara kort eller lång. Kanske vill man bygga ett helt blogginlägg kring det hela – det är fritt fram, men det ska framgå att inlägget är del av citatkedjan, och man ska länka till den som är närmast framför i citatkedjan.

2. Nästa person som vill vara med hoppar på citatets sista bokstav, och skriver i sin egen blogg ett citat som börjar med den bokstaven. Kan man inte komma på något sista-bokstavs-citat är det tillåtet att i stället använda sig av förnamns- eller efternamnsinitial till författaren av utgångscitatet.

3. Om man väljer att delta i kedjan lämnar man ett meddelande i kommentarsfältet, med länk till sitt eget bloggbidrag. Tanken är att det blir en citatkedja som hoppar mellan olika bloggar. Har man ingen egen blogg får man så klart skriva citat i kommentarsfältet, och så utgår nästa person från det i stället. Här är vi inte knussliga!

4. Det är inte meningen, men det gör inget om två stycken utgår från samma citat. Det blir ju då två kedjor som påbörjas, och det kan i sig bli intressant, men försök att i första hand skapa en enda lång kedja.

Några frågor på det? (Jag är liberal (om än inte i mina politiska åsikter) och rider inte på paragrafer, så vill nån modifiera reglerna is it fine with me.)

Då Vixxtoria valde ett citat av Marianne Fredriksson som sluta på S kommer här mitt:

 

”Saga var fri. Fri från allt. Först älskade vi henne. Sedan älskade vi henne ännu mer. Hon förändrade allt. För oss alla. Varenda en. Hon blev ett hot. Och ett löfte.”

 

ur Tusen gånger starkare av Christina Herrström som jag läser just nu. Den handlar om Saga som kommer ny till en klass och ställer till det genom att inte falla in i de könsmönster som förväntas. Hon är ingen ”riktig” tjej och följer sina egna regler. Någon som är annorlunda är verkligen både ett hot och ett löfte. Hot för dem som kanske förlorar sin status och ett löfte för dem som kanske vågar förändra sig själva. En bra förebild är både hot och löfte. Ta Obama till exempel, han vill förändra och vågar stå för sina egna åsikter. Av vissa ses han som ett hot, av andra som ett löfte.

Ett citat på E, C eller H alltså. Skriv en kommentar här om du fortsätter kedjan.

Detta inlägg publicerades i Böcker och märktes , . Bokmärk permalänken.

6 kommentarer till Citat på S

 1. Vixxtoria skriver:

  Jag blev ganska besviken på den här Herrströmboken faktiskt. Jag hoppas tv-seriefieringen som är på gång blir bättre. Jag har vissa förhoppningar, för Herrström och Schildt (som regisserar) har ju bara succéer i bagaget vad gäller de gemensamma projekten Ebba & Didrik och Glappet.

 2. snowflake skriver:

  Jag paxar för att fortsätta på E!

 3. Pingback: Citatkedjan — för folk som inte har ont i fötterna. (E) « snowflakes in rain

 4. Lilla O skriver:

  Bra, bra! Ska titta dit senare!

 5. DeckarRuth skriver:

  jag paxar H
  skriver under eftermiddagen

  Hälsningar

  DeckarRuth

 6. Pingback: DeckarRuth » Blog Archive » Citat på h

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s