Knesset rules

Två av gästerna i underbara Knesset som sändes på ZTV mellan 1995 och 1997 var ikväll gäst hos Skavlan, som kanske inte är fullt lika underbar men rätt okej.

Henrik Schyffert är riktigt bra. Det finns ingen som kan ”busle” som han. Han ser ut som en liten unge. ”Min pappa åker till Göteborg och berättar roliga historier” säger tydligen hans son och det är väl ett helt okej jobb. Jag tycker att det är lite lustigt vad Schyffert undervärderar sig själv nu när han inte kan gömma sig bakom den ständiga ironin.

Andra knessetgästen var Karin Magnusson, som redan då stod för det lite mer seriösa. Nu är hon debattchef på Aftonbladet och jag gillar henne skarpt. Hon har också en poäng när hon i en krönika skriver om Anna Anka och jämställdhetsdebatten. Visst är det bra att någon rör om lite.

Anna Anka ja, hon har fått mer publicitet än någon annan de senaste veckorna. Får man tro SvD skrev hon inte ens debattinlägget på Newsmill själv. Helt klart en mediaskapelse alltså, men av vilken anledning? Varför gör man egentligen ett program som Hollywoodfruar? Ja, tydligen är det vad ”folk” vill se, eller? Vilka är då ”folk”? Två av tre är kvinnor och de flesta är äldre. Som Schyffert påpekade sågs Knesset som ett ytligt program när det sändes, men i jämförelse med dagens programutbud är det knappast ytligt.

Vad jag vill säga med det här inlägget? Inget mer än att jag sett på tv i kväll. Det blir inte bättre än såhär, så godnatt alla… 😉

Det här inlägget postades i Tv, film och radio och har märkts med etiketterna , . Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Knesset rules

 1. Fia skriver:

  Men Knesset måsta ju ha varit det bästa programmet, någonsin! 🙂

 2. Maria skriver:

  Jag fullkomligt ÄLSKADE ”Knesset”. En helt genialisk tv-idé och ju längre går och ju fler absurda dokusåpor vi blir matade med, inser man dess storhet (i den lilla skalan det var).

  Jag hade helt ärligt inte nerver att se hela ”Skavlan” igår (visst utstrålar han lite gubbsjukhet?). Lyckligtvis har jag min kurs på måndagskvällar, så jag har lyckligtvis missat programmet som Anna Anka i med i också – jag kan alltså inte zappa över till det av misstag.

  Däremot har jag följt debatten om henne. Hon skrämmer mig.

  Och jag skrattar ÅT henne. När hon sitter och talar om ett jämställt förhållande – drar hon in några pengar till familjen alls? Ja, kanske nu när hon är så överhypad. Annars är hon en försörjd kvinna och det är få i detta land som kan identifiera sig med det – eller ens VILL det. Personligen skulle jag klara av max en vecka – sedan skulle jag ta mitt pick och pack och leta efter mig själv igen.

  Däremot hade jag missat SvD´s artikel om att hon inte skrivit debattinlägget på Newsmill själv. Det hade dock förvånat mig OM hon hade gjort det – hon framstår inte som en kvinna som varken har talets eller skriftens gåva…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s