Mer om Nobelpriset

Det går trögt med läsningen just nu, men däremot läser jag mycket om författare. Läckberg fungerade hyfsat som genomkörare, men jag funderar också på om inte lyrik kan vara bra. Var och lånade några samlingar av Adonis i fredags, en ständigt aktuell kandidat till Nobelpriset. Kanske kan vara något? Just nu ger han nio gånger pengarna på Ladbrokes.com Det jag läst hittills imponerar inte så mycket, men jag ska läsa mer och återkommer sedan med ett inlägg.

Högt upp på listan ligger också Assia Djebar från Algeriet som låter mycket spännande. Det är Leopard Förlag som ger ut hennes böcker på svenska och de får kanske jubla i år?! Senaste bok Ingenting i min fars hus kan du lyssna på här.

Som alltid hoppas jag ändå mest på Tomas Tranströmer. Hans dikter är fantastiska

Just nu ger han 13 gånger pengarna. Kanske har hans motståndare försvunnit ur akademien. Inte sällan verkar de som väntat länge till slut få priset när någon lämnar sin stol. Det finns nog inte mycket tid kvar innan det är för sent, med tanke på Tranströmers hälsotillstånd.

Joyce Carol Oates och Haruki Murakami är två andra favoriter. Vill och tror är dock inte samma sak och ska man tro oddsen är det Amos Oz man ska satsa på (eller inte då han bara ger fem gånger pengarna)

På torsdag, eller nästa torsdag, eller i alla fall någon torsdag i oktober får vi veta vem pristagaren är. Ser fram emot Peter Englunds debut!

Det här inlägget postades i Böcker och har märkts med etiketterna . Bokmärk permalänken.

En kommentar till Mer om Nobelpriset

  1. Maria skriver:

    Jag är rysligt nyfiken. Det här med tålamod är inte riktigt min grej i dessa sammanhang =) Roligt att få se Peter Englund göra sin ”debut” med tillkännagivandet. Hopps att det blir en snar torsdag!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s