Lyrikutmaning

Hade tänkt att sy ihop en lyrikutmaning själv, men den får vänta och istället följer jag utmaningen från Ord och inga visor och läser en lyriksamling i månaden. September får representeras av Almanacka och möjligen av Adonis och Paz om jag får till inlägg om det jag läst av dem i helgen.

Någon gång senare i höst eller kanske efter nyår funderar jag på någon mer styrd utmaningen med någon författare i månaden. Är det någon som skulle hänga på en sådan?

Detta inlägg publicerades i Böcker och märktes , . Bokmärk permalänken.

6 kommentarer till Lyrikutmaning

 1. Miss E skriver:

  Det låter intressant med en författarutmaning, kan du förklara lite vidare…

 2. Lilla O skriver:

  Det är mycket kanske, men jag tänker mig två-tre författare varje månad att välja mellan som jag presenterar i början av månaden. Därefter läser man valfritt antal författare och verk och länkar inläggen. Jag gör en sammanställning i slutet av månaden. Något sådant kanske.

 3. Miss E skriver:

  Kan vara kul 🙂

 4. Vad roligt att du är på min utmaning! Vet inte om jag skulle orka med styrd poesiläsning eftersom jag gillar så rå och samtida poesi som bara öser och öser. Inget rim, inga versrader och regler. Helst inga naturmotiv överhuvudtaget och så lite kärlek som möjligt 😀 Men de månader författarna passade mig skulle jag nog haka på… 😉 eller, en mer relevant fråga: vad gillar du för typ av poesi?

 5. Lilla O skriver:

  Jag är öppen för allt. Kan du inte rekommendera författare att ta med i utmaningen? Det vore kul att blanda gammal, ung, pristagare, mer okända, döda, levande -you name it. Min absoluta favorit är stendöd, William Carlos Williams och generellt tycker jag mer om fåordiga dikter än långa och massiva, absolut helst utan rim även om styrda gamla dikter som Byron och andra gamlingar kan funka också. Föredrar roligt och överraskande framför romantiskt, men det funkar med vissa kärleksdikter också.

  Klart och tydligt svar eller? 😀

 6. Ingrid skriver:

  Lyrikutmaning-det låter spännande…. men jag gillar romantikerna jättemycket… (speciellt Byron, Shelley och Keats…)- William Carlos Willams tycker även jag om- fåordiga är bättre än jättelånga (dikter) men… bland de ”många verserna” dyker det ibland upp vissa rader som ger den där alldeles speciella känslan. Naturlyrik- ja, tack… Harry Martinson t ex – gärna latinamerikanskt (du nämnde Paz- men också Neruda är en gudabenådad lyriker. Blanda friskt så är jag gärna med:-)
  Kort sagt- det låter som en god idé!!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s