Bättre lycka i nästa världsdel

Det blev inget läst i Sydamerika. Eller en bok, en omläsning, men ingen av de tre som Lyran valt ut. Helt tomt på läsresans stopp i september alltså. Är inget fan av Márquez, så att det inte skulle bli hans bok var klart redan innan. Om natten i Chile kommer jag troligen att läsa någon gång, men den kunde bara fjärrlånas på biblioteket och jag orkade inte fixa med det. Mellan mig och Färden genom Mangroven är det något som inte klickar. Det var andra gången jag försökte mig på den. Första gången var när den var ny i pocket och vi skulle läsa den i bokklubben, inte heller nu kom jag längre än några sidor. Den tilltalar mig inte tyvärr.

Jag skyller på lästorkan som jag fortfarande försöker ta mig ur. Läser lyrik, lättsmälta deckare och en och annan ungdomsbok för att komma igång. Läsningen känns kravfull och det är nog därför mitt barnsliga jag sparkar bakut. Tvång och läsning hör inte ihop. Inte för att någon tvingat mig att läsa, det är helt frivilligt, men glädjen fanns inte denna gång.

Den bok jag trots allt läste (om) är fantastiska Mitt namn är Luz, som du kan läsa om här.

Nu tar jag nya tag i Nordamerika och satsar på Roth, men det blir nog The plot against america som jag haft i hyllan i snart två år. Känns som om det är dags!

Annons
Detta inlägg publicerades i Böcker och märktes , , . Bokmärk permalänken.

5 kommentarer till Bättre lycka i nästa världsdel

 1. bai skriver:

  Så godt å høyre at det er fleire enn meg som ikkje henger med på alt heile tida 🙂

  Eg er heilt enig i at tvang og lesing blir feil – lesegleda forsvinn litt under tvang.

 2. Bokmoster skriver:

  Själv hoppade jag av i Asien… tyvärr. Det var inte alls så jag hade tänkt mig den här läshösten. Jag såg det kanske inte som ett tvång, men ibland kommer det andra saker emellan. Kul att läsa om alla andras läsäventyr i a f!

 3. snowflake skriver:

  The Plot… är en omskakande läsupplevelse! Grattis till den, du.

 4. Ingrid skriver:

  Jag är heller ingen större ”fan” av Marquez – jag lämnar också gärna Latin-Amerika för den här gången. Roth är en intressant författare som jag inte har läst mycket av (tyvärr) – så det ska bli roligt att läsa vad du tycker om ”The plot… (jag har inte läst den själv).

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s