Det finns ju andra pris också…

I min värld är Nobelpriset viktigt. Det i litteratur vill säga. Fredspriset är lite spännande också, men när maken andlöst tittar på de andra nobelpristagarna på TV är jag inte jätteintresserad. Samtidigt är det väl minst lika viktigt med de andra pristagarna. Utanför bokbloggsvärlden vill säga.

Idag presenterades pristagarna i medicin och för första gången är det två kvinnor bland bland de tre pristagarna. Carol Greider, Jack Szostak och Elizabeth Blackburn får priset för sin forskning om kromosomer och kromosomskydd ”upptäckten av hur kromosomerna skyddas av telomerer och enzymet telomeras”.

Redan igår skrev Karin Bojs om hur man kan förutse nobelpristagarna genom att se vilka som fått Laskerpriset fär sisådär 4 år sedan och tippade därför främst på 2006 års mottagare av Laskerpriset: Elizabeth Blackburn, Carol Greider och Jack Szostak. Och se så rätt hon fick!

I dagens DN skriver hon så självklart att priset var både väntat och rätt. Efter att ha läst lite om pristagarna tycker jag faktiskt att det låter riktigt intressant! Tänk så mycket man lär sig av att blogga… 😉

Det här inlägget postades i Funderingar och har märkts med etiketterna . Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Det finns ju andra pris också…

 1. Paperback Lover skriver:

  Jag tyckte det var något som fattades. Jag har precis bytt operativsystem och alla mina internet-bokmärken försvann. Jag scannade min googlereader för att återfinna alla favoritbloggar. Men det var nån som fattades. Idag märkte jag att jag hade din gamla bloggadress i googlereader, inte så konstigt att jag inte ”hört” ett ljud ifrån dig på länge 🙂 Men nu har jag hittat dig igen, bered dig på kommentarer!

  Vi får inte glömma Booker-prisvinnaren som presenteras ikväll heller!

  • Lilla O skriver:

   Ja, det är spännande också! Börjar dock bli stressad över alla bra böcker som jag vill läsa. Börjar gå och lägga mig tidigare och tidigare för att hinna läsa, men jag somnar bara…

   Ser fram emot dina kommentarer! 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s