En ny prinsessbok

När prinsessor vaknar om natten

Både storebror och lillebror tycker om Per Gustavssons böcker om den coola prinsessan.  I veckan kom den senaste När prinsessor vaknar om nätterna från Bokus. Just den här passade nästan bäst för storebror som tycker att natten är riktigt läskig just nu. Han hör en massa konstiga ljud och är helt säker på att det finns monster på alla möjliga och omöjliga ställen.

Hemma hos prinsessan hörs det också konstiga ljud. När prinsessan vaknar är det svårt att somna om. Istället tar hon sitt svärd och går hon ner i källaren för att se vad det är som låter. Där träffar hon en spindel, en vaktmästare, en skelett och en groda som alla varnar henne för det hemska källartrollet som har vaknat: ”Gå inte längre. […] Källartrollet har vaknat! Han äter prinsessor. Du blir mums i hans mun.”

Men prinsessan har bestämt sig för att gå vidare för att försöka få trollet att somna om. Hon får sällskap och tack vare att hon är så generös mot sina nya vänner kan inte Källartrollet skada henne.

Det här är en lagom spännande historia med en tydlig sensmoral. Grabbarna gillar det skarpt och jag är helt säker på att vi kommer att läsa den många kvällar framöver.

Det här inlägget postades i Böcker och har märkts med etiketterna , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s