Om den farliga cyberrymden

MSN - Maja söker Noa

Maja går i sexan. Hon är lite utanför i sin klass och ibland även utsatt och mobbad. Av klassens tuffing Simon blir hon kallad Baja-Maja och till och med kompisen Eva sviker henne ibland för de coolare klasskompisarna. I boken MSN Maja söker Noa av Eva Salqvist kan vi läsa om Majas kamp för att bli en del av gemenskapen.

När Noa, killen från Umeå som ska börja i klassen efter jullovet, börjat ta kontakt med alla klasskamrater på MSN utom Maja blir hon först avundsjuk. Därefter bestämmer hon sig för att inte vara så mesig och tar själv kontakt med honom. Hon får svar och han skickar en bild på sig själv. Verkligen  en supersnygg kille. En dag skickar Noa ett sms till Maja och det verkar som om han kan se henne. Vem är han egentligen?

Det är synd att det är så tydligt att det här handlar om en sjätteklass då det här är en riktigt spännande bok som äldre elever helt klart skulle kunna uppskatta. Den handlar om ett viktigt ämne och den är lättläst utan att vara barnslig. Jag hoppas att mina elever vill läsa den trots att den handlar om ”småbarn”.

Detta inlägg publicerades i Böcker och märktes , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s