Lyrikutmaning Unga svenskar

 Lyriknov

Lyrikutmaningen startar nu i november. Jag har valt ut tre hyfsat unga, svenska poeter. Läs en dikt, läs flera, läs en samling, djupdyk, läs något av alla, välj ut en favorit. Kort sagt, läs så mycket eller så lite som du vill. Skriv ett inlägg om det du läst och lämna en direktlänk i en kommentar. Jag gör en sammanställning i slutet av månaden.

Sara Hallström

Född 1979 och bosatt i Göteborg. Hon debuterade med Vi behöver protein 2004. Har senast skrivit Rötter smälter . Ges ut av Norstedts som skriver så här: ”Sara Hallström är en poet som redan efter två diktsamlingar framstår som en av de mest särpräglade och intensiva rösterna i den nya svenska lyriken”.

Johannes Anyuru

Även han är född 1979, debuterade 2003 med Det är bara gudarna som är nya och benämns som estradpoet. Iår kom hans tredje bok Städerna inuti Hall som jag tycker verkar väldigt spännande. Forntiden ställs mot nutiden i denna tegelstenssamling.

Daniel Boyacioglu

Född 1981 och debuterade med Istället för hiphop 2003. Har också gjort tre skivor, turnerat med riksteatern och medverkat i I väntan på Godot på Dramaten. I höst är han aktuell med boken Det är inte hennes fel att jag skriver sämre.

Annons
Detta inlägg publicerades i Böcker och märktes , , , . Bokmärk permalänken.

5 kommentarer till Lyrikutmaning Unga svenskar

 1. Paula skriver:

  Jag är frestad att hänga på din utmaning, framför allt börjar jag bli nyfiken på Johannes Anyuru. Får se hur stressad jag blir närmare jul 🙂

 2. Lilla O skriver:

  Det vore jättekul om du hängde på. Det funkar ju faktiskt att läsa ett par dikter!

 3. Pingback: Lilla O:s poesiutmaning.

 4. Jimmy Asklund skriver:

  Jag älskar sådana här utmaningar, att aktivera folk att läsa mer lyrik. Det ska uppmuntras, så därför har jag bloggat om detta:
  http://www.mikropoesi.se/2009/11/18/lilla-os-poesiutmaning/

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s