Dags för gubb-tv i helgen

Det är fullt av gubbar i SVT:s helgsatsningar. Kanske lite elakt att kalla Robin för gubbe visserligen. Han gör ett bra program tycker jag, Skavlan gillar jag också. Däremot klarar jag mig bra utan genomgubbiga Här har du ditt liv. Håller dock med Harry Amstel om att prat-TV är en stor underhållningsform!

Varför står då gubbarna på rad? Så här skriver Harry A:

”Ni kanske undrar vilka grunderna är? Det gör jag också. Det är bara dösnack att det inte går att få tag i kvinnor när det i själva verket handlar om att män går före. Precis som att programledarna för just Allsången, Robins, Doobidoo, Så ska det låta, Skavlan, Dansbandskampen och På spåret alla är män.”

På Spåret ja. Det ser jag fram emot. Gubbar eller inte så gillar jag alltid ett bra kunskapsprogram. Är helt klart en tävlingsnörd! Tror nog att Luuk och Lindström kan göra ett bra jobb. Verkar också vara rätt trevliga tävlande!

När det gäller genusperspektivet då? Carin Hjulström försvann med 21.30 och hon får gärna komma tilbaka i någon form av prat-tv,  Anna Mannheimer likaså.

Det här inlägget postades i Tv, film och radio. Bokmärk permalänken.

4 kommentarer till Dags för gubb-tv i helgen

 1. Karin berg skriver:

  Hej Du är citerad i Aftonbladets debattdel i pappersbilagan idag =)

 2. Maria skriver:

  Jag saknar Anna Mannheimer! Hennes intervjuserie var så underbar, när hon bland annat besökte Anita Ekberg i Italien. Underbart varm humor.
  Lite elakt kanske att kalla Robin för ”gubbe” =) Läste att han bara är 25 år – inte ens torr bakom öronen! Honom gillar jag mer en Skvalan. Han ger mig lite ”gubbsjuk”-vibbar tyvärr.

 3. Ante skriver:

  Maria, om du inte visste så är det PK att kalla alla män för ”gubbar” om man har någon som helst agnst över de, så länge det innefattar områden inom genus och jämställdhet. Det kvinnliga dittot heter ”statsfeminism”.

 4. Lilla O skriver:

  Och i fotboll då, men det kanske är en annan sak. Har förresten läst ut Amos Oz och en av de saker som kännetecknar en fanatiker är total avsaknad av humor. Ska skriva ett längre inlägg om boken senare!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s