Favoritmiljöer i litteraturen

Från Ord och inga visor kommer frågan vilka som är mina favoritmiljöer i litteraturen. Jag har funderat ett bra tag och kommit fram till följande:

London, som i t.ex. böckerna av Nick Hornby, Tony Parsons och Lisa Jewell. Det är en fantastisk stad som jag dessutom har hyfsad koll på även om det var ett tag sedan jag var där.

Stockholm vid förra sekelskiftet, som i t.ex. Mina drömmars stad och efterföljarna. Kanske är det lika mycket tiden som miljön som lockar mig.

Göteborg som är ”min” stad läser jag gärna om. Tycker om Åke Edwardson, Helen Tursten och även Annika Thors böcker om andra världskriget. Det är skönt att känna igen miljön ibland!

Dublin är en stad jag aldrig varit i, men gärna skulle besöka. Det gamla ruffiga Dublin som Roddy Doyle beskriver och det mer moderna som Marian Keyes skriver om.

Japan fascinerar mig. Det känns som ett mystiskt och väldigt annorlunda land och jag återvänder gärna till t.ex. Murakami för att få veta mer.

Prince Edward Island är en liten ö utanför Canadas östkust som jag velat besöka sedan jag som barn läste böckerna om Anne och Emily skrivna av L M Montgomery. För mitt barndoms jag var detta paradiset på jorden. Nu har jag väl fått ett något annat perspektiv, men det hade ändå varit häftigt att åka dit.

Det här inlägget postades i Böcker och har märkts med etiketterna , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s