Everyday I lie a little

Hittade via DN den fantastiska bloggen Everyday I lie a little skriven av Jenn Ashworth, vars antihjälte Annie är huvudpersonen i boken A kind of intimacy. Enligt Ashworth är Annie en karaktär man älskar eller hatar.

”Utmaningen var att skapa en frånstötande karaktär och sen få läsarna att gilla henne, kanske till och med heja på henne.”

Jag tycker att det låter underbart och fruktansvärt på samma gång.

DN skriver i en artikel om just kvinnliga antihjältar som de menar är på frammarsch. Egentligen har jag svårt att läsa om riktigt pinsamma människor som till exempel Bridget Jones. Jag vill helst springa och gömma mig när de gör bort sig, eller i alla fall skrika åt dem att skärpa sig. Frågan är om jag fixar att läsa A Kind of Intimacy som är skriven i jagform. Det kanske blir väl personligt.

”A Kind of Intimacy är ett lysande exempel på jagperspektivets klaustrofobiska potential. Här är man utlämnad till en karaktär som man absolut inte vill identifiera sig med. När Annie går över till grannen för att be om mjölk vill man helst stanna kvar hos grannen. När hon ljuger och gör bort sig vill man skaka på huvudet och gå därifrån. Men man är kompisen i släptåg, vare sig man vill eller inte.”

Hur som helst så kommer jag att ge Annie en chans, hur pinsam hon än må vara.

Det här inlägget postades i Böcker och har märkts med etiketterna , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s