Vänta lite nu

Nyamko Sabuni besökte Ryaskolan i Biskopsgården idag. Trevligt att hon tog sig till en av de mest utsatta stadsdelarna i Göteborg och trevligt att hon tog sig tid att prata med eleverna. Men vänta nu, elever ja, de har ju lov den här veckan. Tur att några tog sig till skolan idag, men hur väl planerade Sabuni egentligen sitt besök? Ett lovbesök är dock bättre än inget besök alls. Bra också om det satsas extra pengar på de utsatta stadsdelarna så att ungarna där har en chans till en bra framtid.

Sabuni träffade också företrädare för projektet Make an impact (läs mer här) Ett EU-projekt på Ryaskolan som syftar till att involvera föräldrarna i arbetet med nyanlända elever. Det låter som ett riktigt bra projekt. Även föräldrarna behöver ”skolas in” i det svenska skolsystemet. Vi bjuder alltid in föräldarna till ett informationssamtal även då eleven är myndig. Självklart kan vi inte tvinga någon elev över 18 att ta med sina föräldrar på mötet, men ingen har sagt nej till detta första möte. För visst är det som det står i detta pressmeddelande:

 ”Inget barn är ett oskrivet blad när det kommer till Sverige. Tvärtom har alla med sig en mängd upplevelser och erfarenheter som det gäller att bygga vidare på. Men då måste skolan lära sig se föräldrarna som de främsta experterna på sina barn och som den mest naturliga samverkanspartnern.”

 

Det här inlägget postades i Skolsnack och har märkts med etiketterna , . Bokmärk permalänken.

En kommentar till Vänta lite nu

  1. Johan skriver:

    Ja, vem kan förstå hur politiker eller ekonomer tänker?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s