En lapp säger mycket

Livet på en kylskåpsdörr

Alice Kuipers bok Livet på en kylskåpsdörr består helt av lappar skrivna av mor och dotter.  Lappar som handlar om små vardagliga saker och stora livsavgörande.En mamma som arbetar natt, som ber dottern handla ibland och som oroar sig för att de så sällan ses. En dotter som träffar sin förste pojkvän och som gärna och ofta påminner om sin månadspeng. Det är en gripande historia om kärleken mellan mor och dotter. Inte bara kärlek utan ett och annat gräl kan det dock läsas om på lapparna. När mamman blir sjuk i bröstcancer förändras tonen.

Det är en vacker och gripande historia som rullas upp. Vi får bara veta bråkdelen av vad som egentligen händer, men tillräckligt för att förstå. Det enda jag egentligen har emot formatet är att det går för snabbt att läsa och därmed hinner boken inte riktigt stanna till i mig. Jag blir engagerad, men inte fast.

Boken inleds med en av mina favoritdikter av William Carlos Williams som handlar om just ett kylskåp. Det är en bra början som sätter tonen. Allvarligt, men samtidigt varmt och småroligt. En läsvärd bok, men ge den mer tid än vad jag gjorde. Det är den värd.

Annons
Detta inlägg publicerades i Böcker och märktes , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s